Jouwggd.nlTiener-proof naar jouwggd.nl

Geen vraag te gek!

Op jouwggd.nl krijgen jongeren antwoord op de meest uiteenlopende vragen en onderwerpen. Zo kunnen ze terecht voor vragen over relaties, seksualiteit, alcohol maar ook voor vragen over drugs. De website van jouwggd.nl was toe aan vernieuwing.

Het nieuwe online platform moest een jonge doelgroep aanspreken. Die zich digitaal ‘thuis’ genoeg voelt om elke vraag te kunnen stellen. Essentieel hierin is dat de chatfunctie prominent aanwezig is en daarbij mag de website niet te medisch aan voelen. Om structuur toe te passen op de website en deze zo toegankelijk mogelijk te maken is er aan ieder thema een kleur gekoppeld. Altijd in combinatie met een witte of zwarte tekst zodat de teksten goed leesbaar zijn en vlekkeloos door iedere contrastchecker komt.
De chatfunctie heeft nu een prominente plek op elke pagina: onmogelijk om daar nog overheen te kijken. Het sprekende lettertype en de felle kleuren zorgen ervoor dat de site niet medisch oogt en resoneert met de jonge doelgroep.
Het nieuwe ontwerp zorgt voor een toegankelijk online platform waar jongeren terecht kunnen, ze hoeven maar te mailen of een berichtje in de chat te gooien. Jongeren die rondlopen met allerlei vragen en/of problemen kloppen steeds vaker aan bij jouwggd.nl en de vernieuwde website zorgt ervoor dat ze niet afhaken. Het resultaat: al die tieners zijn nu veel beter geïnformeerd en weten waar ze terecht kunnen met hun vragen.
Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Zeppa Amsterdam.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag vooruit.

Contact