Melkweg AmsterdamFeminisme in de kunst.

Feministisch activisme door middel van kunst

Melkweg Expo geeft in de expositie ‘Bad Feminist’ het woord aan hedendaagse feministische kunstenaars. De expositie draait om de vraag: wie of wat bepaalt of je een feminist bent of niet? Maar ook: Mogen er tegenstrijdigheden zijn? Om mensen lekker te maken voor de tentoonstelling én een gesprek over de definitie van feminisme op gang te brengen, is een online campagne, een postercampagne verspreid door Amsterdam én merchandise ingezet. Speciaal voor het project lieten we Bad Feminist supportersjaals maken.
Melkweg Expo geeft in de expositie ‘Bad Feminist’ het woord aan hedendaagse feministische kunstenaars. Een nieuwe generatie die beeld en taal inzet om feministische kwesties aan te snijden en voor wie de positie van de vrouw een belangrijk thema is in hun werk.
De campagne was een groot succes. De posters hingen door heel Amsterdam en het event was compleet uitverkocht. Kaartjes waren gewild, mede dankzij sprekers als Madeleijn van Nieuwenhuizen (Zeikschrift op Instagram) en Hasna el Maroudi (Lilith magazine). Tijdens de Women’s March in hetzelfde weekend als de opening van de expositie, was de Bad Feminist sjaal ineens overal. Menig protestor droeg de sjaal met trots, als een draagbaar spandoek. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag vooruit.

Contact